×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

 

 

این آئین‏نامه برای تعیین نحوه رعایت و حمایت از حقوق مالکیت معنوی بین‏المللی منابع دیجیتال در چارچوب مشخص در کتابخانه‏های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تدوین شده است.

مقدمه: هدف از تدوین این آئین‏نامه رعایت حق مولف و تکثیر منابع دیجیتال در کتابخانه‏های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

تعریف:سهولت دسترسی به شبکه جهانی وب، موجب افزایش تولید منابع در قالب دیجیتال شده است. کتابخانه‏ها نیز همگام با این حرکت، به فراهم‏سازی و دسترس‏پذیری منابع دیجیتال اقدام کرده‏اند. ایجاد، انتشار، استفاده و به‏کارگیری مجدد منابع‏ دیجیتال بسیار آسان‏تر و سریع‏تر از فراهم‏آوری منابع چاپی است. این امر در کنار مزایای خود، موجب استفاده غیرقانونی از منابع دیجیتال را فراهم کرده است. در واقع ماهیت محیط دیجیتال، امکان دسترسی غیرمجاز به منابع را افزایش داده و آن‏ها را در مقابل انواع خطرات، آسیب‏پذیر می‏سازد. تکثیر غیرمجاز منابع دیجیتال، حقوق نویسندگان و سایر صاحبان اثر را تحت تأثیر قرار می‏دهد. حفاظت از منابع در محیط اینترنت در واقع حمایت از تلاش‏های نویسندگان و حمایت از توسعه‏ی مالکیت معنوی است. بنابراین کاربران کتابخانه مرکزی دانشگاه و کتابخانه‏های تابعه موظف به رعایت «قوانین و حقوق مولف» و «مفاد قراردادهای منابع الکترونیک»، در مورد تمامی منابع قابل دسترس از طریق کتابخانه‏ها و شبکه اطلاع رسانی دانشگاه می‏باشند و در صورت مشاهده‏ی فعالیت غیرمجاز، طبق مقررات با آنان برخورد خواهد کرد.

ماده 1: تعاریف

دانشگاه:منظور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

کتابخانه مرکزی:منظور مدیریت منابع علمی، کتابخانه مرکزی و اسناد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

منابع دیجیتال: مواد دیجیتالی آیتم‏هایی هستند که از طریق ابزار و شبکه‏های دیجیتالی، ذخیره، پردازش و انتقال داده می‏شوند. و به صورت دیجیتالی از طریق شبکه های کامپیوتری تحویل یا ارائه می دهند. محتوای کتابخانه‏های دیجیتال شامل منابع اطلاعاتی در قالب الکترونیکی (متن ، صوت، تصویر، ویدیو) که برخی از آن ها ممکن است به صورت تجاری از ناشران و عرضه‏کنندگان منابع و پایگاه های اطلاعاتی خریداری ‏شوند. نمونه‏های الکترونیکی منابع چاپی موجود در کتابخانه‏ها که می‏توانند کتاب‏ها ، مجلات ومنابع دیداری و شنیداری ، نسخ خطی ، نقشه ها و غیره باشند. منابع اطلاعاتی با کیفیت بالا و منحصر به فردی که از طریق محیط اینترنت قابل دسترس هستند یا حتی متعلق به مجموعه کتابخانه‏های دیگر در محیط وب باشند.

کاربران:منظوراعضای هیات علمی رسمی و پیمانی، اساتید حق‏التدریس، اعضای هیات علمی بازنشسته، پژوهشگران، محققین،دانشجویان تحصیلات تکمیلی، کارمندان رسمی، پیمانی و قراردادی و نیز کارمندان بازنشسته که نیاز به استفاده ازمنابع علمی پزشکی را دارند.

ماده 1: حق دسترسی به منابع دیجیتال

 استفاده از منابع خریداری شده که از طریق کتابخانه‏ی دیجیتال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دسترس‏پذیر است، مختص کاربران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای تامین نیازهای تحقیقاتی، آموزشی و مطالعات شخصی ایشان است کاربران این دانشگاه، مجاز به در اختیار گذاردن رمز عبور و دسترسی خود به سایر افراد غیرمجاز نبوده و موظف به استفاده قانونی از آن هستند.

ماده 2: تکثیر منابع دارای حق طبع و نشر

کتابخانه‏ی دیجیتال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کاربران آن، حق بازنشر منابع دارای حق کپی‏رایت را بدون اجازه مالک(مالکان) اطلاعات ندارند. کپی قسمتی از یک کتاب به منظور آموزش شخصی، مجاز است اما کپی کردن یک کتاب یا پرینت یک کتاب الکترونیک، ممنوع است.

ماده 3: توزیع و امانت منابع الکترونیک

دانشگاه فقط برای اهداف غیرتجاری حق توزیع و امانت منابع دیجیتال را دارد و برای این کار قوانین بین‏المللی را رعایت می‏کند و استفاده تجاری از این منابع به هر شکل ممنوع است. براساس قراردادهای منابع الکترونیک کاربران اجازه ارسال منابع یا بخش‏هایی از آن را به شبکه‏های اجتماعی، فروش و دانلود منابع به صورت پیوسته و یا باز نشر، توزیع مجدد یا بارگذاری منابع در سایر سایت‏ها را ندارند.

این آئین نامه با یک مقدمه و سه ماده به تصویب اعضای شورای تخصصی مدیریت منابع علمی، کتابخانه مرکزی و اسناد رسید و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا است و کلیه آئین‏نامه‏ها و بخشنامه‏های مغایر با آن لغو و بلا اثر اعلام می‏شود.

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست